Na een periode waarin alle exposities waren afgelast vanwege het coronavirus
begint er weer langzaam kunstactiviteit op gang te komen.
Graag wil ik jullie op de hoogte brengen van twee exposities in de zomermaanden van 2020.
Van harte welkom om te komen kijken.


11 juni – 26 juli expositie NATUUR in het Rietveldpaviljoen De Zonnehof 1  Amersfoort. Vijf beeldend kunstenaars reflecteren op natuurfotografie van zeven fotografen. Voor deze expositie toon ik dierenfiguren die aansluiten op de natuurfotografie van Bert van den Broek en Saskia Boelsums.

Omdat er niet zoveel mensen tegelijk aanwezig mogen zijn is de opening verdeeld over vier dagen van donderdag 11 tot en met zondag 14 juni. Elke middag zijn er 3 exposanten aanwezig om over hun werk te vertellen. Ik ben er zelf op donderdag 11 juni van 12-16 uur en zondag 14 juni van 12-15 uur. Er zijn maximaal 6 bezoekers per tijdslot. Aanmelden kan via het on-line reserveringssysteem op de website www.033fotostad.com/reserveren/  Toegang €3,50
 

28 juli -5 september expositie VRIJHEID in de st Joriskerk, Hof 1  Amersfoort
Groepsexpositie van de kunstenaars van Galerie Absoluut ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid.

Voor de expositie heb ik een interactief project opgezet waarbij als vrijheidssymbool een grote geabstraheerde zwevende vogel in de vorm van een V het vertrekpunt https://s14-eu5.startpage.com/wikioimage/41dfe7f5b61e420d0ec66ff8648a7e32.JPGis om met mensen uit Amersfoort na te denken over wat vrijheid voor hen betekent. Een groep ouderen en een groep jongeren hebben ieder een discussie over vrijheid gevoerd waarna alle leden hun gedachte over vrijheid op een klein papiertje hebben geschreven. Die papiertjes worden in de vogel gehangen en maken daardoor een integraal onderdeel uit van het beeld. Tijdens de expositie kunnen bezoekers ook nog papiertjes toevoegen.

De vogel heb ik een confrontatie aan laten gaan met een dakloze liggende figuur. Hij is ongebonden, maar is hij dan ook vrij? Heb je niet juist verbanden nodig om vrij te kunnen zijn?

Openingstijden deze zomerperiode: dinsdag t/m zaterdag van 11– 17 uur, Toegang Joriskerk 1 euro p.p. Op zondagmiddag gratis.

https://verhuurjoriskerk.nl/exposities/