Sinds 2015 maak ik deel uit van de Amersfoortse kunstenaarsgroep “16C”. Gedurende het jaar komt deze groep, allen oud-studenten van de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Zeist, om de veertien dagen in het atelier van een van hen bij elkaar om te werken en elkaar te inspireren.
We streven ernaar om één maal per jaar een gezamenlijk kunstproject te maken.
In 2018 benaderde de stadsdominee ons met de vraag om de thema's in het verhaal van Jonas zichtbaar en voelbaar maken in een kunstproject, waarvan het kerkgebouw zelf integraal onderdeel zou uitmaken.

In feite is ieder van ons Jonas. Iedereen ontmoet weerstanden, wordt geconfronteerd met een ingewikkelde, hectische samenleving, met belangentegenstellingen en culturele verschillen en moet zich daartoe verhouden. Het project wil de bezoekers laten beleven hoe het voelt om door die ingewikkelde samenleving heen zijn weg te zoeken, na te gaan waar zijn verantwoordelijkheid voor anderen begint en eindigt, een rustpunt te vinden in zichzelf en vervolgens mogelijk op een nieuwe manier die samenleving weer in te stappen. Van het resultaat heeft Maurits Bierman een video gemaakt:  https://drive.google.com/open?id=17mVY0O1gz1D_lpypJ2ovTi6Wt7qU4w00